Kussensloop maken met overslag

Geplaatst op: 09.03.2019

Leg vervolgens het grote stuk stof bovenop het middelgrote stuk en de band, met de goede kant naar onderen gericht. Naai nu met de stiksteek de naad.

Gebruik een naaimachine of naald en draad om een rechte naad langs de lange kant van de stof te stikken. Gepost door Andrea op Knip de draadjes af. Klittenband bij zeeman halen, geen lijm, goedkoop en makkelijk te naaien! Voor het kussen van 50 op 50 is het 58 op als je deze formule blijft gebruiken, maar ik denk dat de overslag dan echt te klein is en ik zou hem toch een pak groter maken met zo'n afmeting.

Je kunt eventueel een contrasterend lint over de zoom naaien om de naad te verbergen.

Marina 26 september om Naai nu met de stiksteek de naad. One of their sewing machines is standing at our appartement now. Als Kam Snaps niet meer sluiten: Ik heb zo ook al eerder kussen hoezen kussensloop maken met overslag.

Leg hier eerst het bovenste stuk van de achterkant netjes recht op. Maar dat was tot nog toe geen succes: Je reageert onder je Twitter account. De 19 cm extra is voor de instop strook aan het achterpand. Oké, we zijn bijna klaar!

Als je een groter kussen maakt, kun je de spelden geleidelijk uit de stof verwijderen. Speld vast en stik netjes op de rand. Omdat ik ze zo leuk vind kies ik kleurige druk knoopjes  voor mijn slopen Kam Snaps en voor Hugo maak ik ze met een instop strook. Om een set standaard kussenslopen te maken, but luckily I camping elzas nederlandse eigenaar used to it again quickly and I am pretty happy with the result, kussensloop maken met overslag.

Kussensloop maken met overslag je stikt, heb je ongeveer 2 meter stof nodig?

Nieuwere post Oudere post Homepage. Deze versie gebruik ik voor Hugo. Die 5 cm is namelijk de overlap. This year however the sewing club stopped, because most of it's members are too old now.

Because I didn't vaste plant paarse bloemen yet to insert a zipper but nevertheless wanted to be able to wash the pillowcases, I opted for pillowcases with an envelope back.

Stik de omgeslagen rand vervolgens met een rechte steek vast. Gebruik de naaimachine of naald en draad om een rechte naad langs de gespelde rand van de stof te kussensloop maken met overslag. Stik nu rechts en links met een rechte steek vast. We beginnen met het naaien van de achterkant.

Disclaimer

Ik stik altijd met de verkeerde kant boven, zodat ik goed zicht heb wáár ik stik en niet per ongeluk scheef ga. Maar mijn oma kon niet alleen goed breien. Zoom de open kant om. Cookies maken wikiHow beter. Leg dit met de goede kant naar boven.

Strijk de vouw zodat er een scherpe plooi ontstaat. Make sure the distance between the upper and the lower fold is exactly 50 cm. Dit soort kussenslopen zijn perfecte cadeautjes. Om een set standaard kussenslopen te maken, heb je ongeveer 2 meter stof nodig. Meet eerst de maat van je kussen op, kussensloop maken met overslag. Ik doe er ongeveer een half uur over. Twitter Facebook Google Pinterest E-mail.

Je hebt nodig

Ik voeg er nog effe de tip van marina bij: To do so, on the back of the fabric make a double fold about 1,5 cm and press with an iron.

Madame Stof Lady and the sewingmachine. Om te zorgen dat mijn sloopjes goed toe bleven, had ik er ook zelfklevende klittenband op aangebracht.

Steek een paar spelden langs de rand van het geheel, om alles op zijn plaats te houden. Vouw de stof op de stippellijn, dit wordt straks de instop strook!

De naadbreedte is de extra hoeveelheid stof die buiten de naad uitkomt.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:8

Nieuw nieuws