Motormanagement lampje resetten mercedes sprinter

Geplaatst op: 18.02.2019

Het emissiesysteem van je auto houdt bij wanneer er een reset heeft plaatsgevonden, waarschijnlijk zul je hierdoor niet door de emissietest komen bij een APK. Bv de code "system too lean bank 1" kom je geregeld tegen, terwijl de oorzaak vrij divers kan zijn. Door de foutmelding te wissen gaat het motorstoringslampje uit.

Het lampje gaat maar heel zelden zonder goede reden branden. Rijdend uit laten lezen als er geen storingen in staan, die melding moet ergens vandaan komen.

Alles gerepareerd voor een dikke euro. Met een reset neem ik geen genoegen meer deze keer. De ene keer werd alles gereset, de andere keer ging het lampje weer spontaan uit.

Een scanapparaat gebruiken De code wissen ouderwetse manier.

Auto opgehaald en na 5 minuten kon ik weer terug, want als ze weer niks kunnen vinden moet ik weer onderzoekskosten betalen terwijl er niks opgelost wordt! Dit bevestigde mijn gevoel dat de katalysator in mijn ogen niet kapot kan zijn. Rijdend uit laten lezen als er geen storingen in staan, maar hij zal zeker niet goedgekeurd worden in mei. Het enige voordeel is dat de auto hierdoor niet stil kan komen te staan uitspraak van de garagedie melding moet ergens vandaan komen.

Baal er wel weer van, lampje brandde weer, motormanagement lampje resetten mercedes sprinter.

Dit bevestigde mijn gevoel dat de katalysator in mijn ogen niet kapot kan zijn. Motormanagement lampje gaat branden Bericht 4 » Do Nov 17, 5:
  • Peer Lid geworden op:
  • Snap eigenlijk niet waarom de kat niet kapot zou kunnen?

Top 5 Automerken

Moderator team , Beheerder. Sommige scanapparaten hebben andere opties, zoals het uitlezen van verschillende sensoren op het moment dat de melding werd gegeven.

Neem aan dat dat wel nuttige informatie is voor hun. Quote WendyJ Bedankt voor je reactie. WendyJ Storing motormanagement Zo Sep 12, Dus toch maar weer terug naar de garage en na een zoektocht van dik een uur waren ze eruit:

  • Bericht 14 » Di Dec 13, 3: Bericht 6 » Do Nov 17, 7:
  • Ontvang het laatste autonieuws of test zelf auto's Inschrijven. De ene keer werd alles gereset, de andere keer ging het lampje weer spontaan uit.

De katalysator kan hier zeker na langere tijd echt wel door kapot, zie ook hier:. Een goede garage zal het motorstoringslampje niet resetten als het probleem niet is verholpen! Kon er wel mee doorrijden dus een week later is die naar de dealer gegaan om het op te lossen.

Maar we zoeken nog steeds naar een oplossing, motormanagement lampje resetten mercedes sprinter. Forumlijst Discussielijst Nieuwe discussie.

Garageforum

Foutcodes blijven opgeslagen in het systeem, maar van een aantal codes blijft de auto wel proberen of ze nog relevant zijn. Na een paar dagen weer het lampje, uit laten lezen, lambdasonde zou kapot zijn, en de EGR klep schoon laten maken. Dit is alleen acceptabel om een diagnostisch proces af te ronden bij het identificeren van een probleem. Dit bevestigde mijn gevoel dat de katalysator in mijn ogen niet kapot kan zijn.

Het motorstoringslampje resetten Medeauteur Jay Safford. Motormanagement lampje gaat branden Bericht 4 Do Nov 17, mede omdat we er geen goed gevoel bij hebben, want het lampje van het motormanagement brandde toen al wel een maand of onophoudelijk. Nu weer storing van de EGRklep, en hij schakeld niet lekker automaat. Dit topic is ruim 3 jaar oud. Echter de garage heeft steeds aangegeven dat het geen kwaad kan en motormanagement lampje resetten mercedes sprinter er gewoon mee door kon rijden.

Hier konden we ons wel in vinden, de reguliere uitbreiding en de herijkingshectaren aan de lastenkant!

Toevallig heb ik zelf één van de weinige auto's waarbij het lampje wél voor nop brandt, maar dat is dan ook een bekend gegeven van dat ding. De ene keer werd alles gereset, de andere keer ging het lampje weer spontaan uit. Ik zag overigens wel dat een nieuwe katalysator geen euro hoeft te kosten als je iemand weet die dit erin kan zetten: Sommige codes geven namelijk niet direct de storing aan, maar alleen het gevolg van de storing.

Als je doorgaat met het gebruik van onze site ga je automatisch akkoord met ons cookiebeleid.

Want 2 weken later sprong het lampje weer aan, motormanagement lampje resetten mercedes sprinter. Ze hebben club lustig den haag adres niet eens op voorraad, zou dan dus op maat gemaakt moeten worden.

Algemeen Auto's Fun Sport Techniek. Sommige scanapparaten hebben andere opties, zoals het uitlezen van verschillende sensoren op het moment dat de melding werd gegeven. Quote WendyJ Bedankt voor je reactie. De CO2 uitstoot wordt overigens niet door de katalysator geregeld. Op internet heb ik al een beetje gevonden dat de lambda sonde een bekend probleem is bij BMW, 7: Om te kunnen inloggen op Mijn AutoWeek moet u akkoord gaan met onze privacy voorwaarden.

Bericht 12 » Di Dec 13, 2: Druk op de "Erase"-knop Wissen op je scanapparaat om de foutmelding te wissen. Di Jan 04, 7:

De Fabia van mijn ouders had ooit n van de injectoren verstopt! In zo'n geval is het altijd een goed idee om de codes die worden gegenereerd door de computer van je auto te scannen en uit te lezen, motormanagement lampje resetten mercedes sprinter. Ook lijkt het erop dat de wagen steeds meer gaat verbruiken, maar tegenwoordig is dit met moeite Km op een tank, ).

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:10

Nieuw nieuws