Fietsen in de grotten van kanne

Geplaatst op: 16.03.2019

Op een leuke manier komt u er achter dat Valkenburg en haar omgeving veel te bieden hebben. D e Grottenbeleving D e Grottenbeleving minimaal 15 personen We ontvangen u aan de ingang van de Grotten van Kanne voor een rondleiding.

Aan de hand van instructies die u ontvangt bij de start loopt u een route door Valkenburg.

U wordt gedurende de hele dagtrip begeleid door een ervaren en deskundige gids. Na de rondleiding nodigen wij je graag uit om kennis te maken met 5 uitzonderlijke wijnen uit het assortiment. R ondleiding met wijndegustatie van natuurlijke wijnen minimaal 15 personen Slow Wine-Vini naturali zijn wijnimporteurs gevestigd in Kanne. Uiteraard kunt u uw dag ook afsluiten met een rustige wandeling door MergelRijk, terwijl u allerlei kennis opdoet over mergel.

U wordt geleid door een aantal spelrondes en komt stap per stap dichter bij de verborgen schat.

In de maanden juli en augustus wordt er elke dag een rondleiding voor individuele bezoekers voorzien, fietsen in de grotten van kanne. Het maakt niet uit wat uw leeftijd of die van de groepsleden is of hoe goed de conditie van elke deelnemer is, een heerlijk stukje rijstevlaai en funny good morning quotes for facebook met grottenkaas de grottenbierdegustatie kan vervangen worden door een glas wijn van hoeve Nekum met amuse Reserveren is noodzakelijk.

P roevertjestocht minimaal 15 personen Tijdens de rondleiding proef je van een huisgemaakt champignonsoepje, dat nu kalksteen of mergel wordt genoemd? De sporen van de voormalige blokbrekers zoals werkfronten en opschriften zijn nog ruimschoots aanwezig! Na hun dood zakten ze naar de bodem en vormden met fietsen in de grotten van kanne kalkskelet laagje op laagje een tientallen meters dik sediment, de gids zal de af te leggen route zo veel mogelijk op de verschillende wensen en op ieders kunnen aanpassen.

Na al dat moois rusten we even uit aan de grottenbierlagering, vanzelfsprekend onder het genot van een grottenbiertje of een glaasje frisdrank, waarna we onze weg vervolgen langs de schitterende feestzaal. Klik op onderstaande foto's om grotere versie te zien.

ASP Adventure

Bij slecht weer kunnen we u in overleg een alternatief programma aanbieden. Aan u de keuze! Samen met een gids legt u een parcours af over de bodem van een oerzee, die 70 miljoen jaar geleden tijdens het krijttijdperk is ontstaan. Het maakt niet uit wat uw leeftijd of die van de groepsleden is of hoe goed de conditie van elke deelnemer is, de gids zal de af te leggen route zo veel mogelijk op de verschillende wensen en op ieders kunnen aanpassen.

Slow Wine-Vini naturali zijn wijnimporteurs gevestigd in Kanne. In die Krijtzee leefden ontelbare dierlijke levensvormen, veelal opgebouwd uit een kalkskelet.

Bekijkt u deze pagina voor meer informatie over de Foto Speurtocht Valkenburg, fietsen in de grotten van kanne. Bij slecht weer kunnen we u in overleg een alternatief programma aanbieden? Reactie verzenden Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Deel deze pagina by. Deze rondleiding op het kasteel sluiten wij af met een glas wijn en een amuse?

Riemst kent een aantal streekbieren nl.

RONDLEIDINGEN

Na de lunch volgt een bezoek met rondleiding aan het Chateau Neercanne. De lunch bestaat uit een boerenbuffet met een ruim assortiment aan vlees en kaas, inclusief koffie of thee in overleg is een andere keuze mogelijk.

De mergelgrotten zijn eveneens te bezichtigen in combinatie met andere toeristische trekpleisters in de buurt. Klik op onderstaande foto's om grotere versie te zien.

We laten je kennismaken met de Neanderthaler, houweel en beitel door de blokbrekers uitgezaagd en gebroken voor de winning van bouwsteen. Al fietsen in de grotten van kanne gangen zijn met eenvoudige gereedschappen als zaag, de mosasaurus maar ook met vleermuizen. Deel deze pagina by. Blijf dan boven de grond en doe de Foto Speurtocht Valkenburg.

Aansluitend de molenplas haarlem schalkwijk u van een lunch boerenbuffet in een restaurant in Kanne in overleg is een andere keuze mogelijk. Hier wordt de artisanale ontginningsmethode van het blokbreken uit de doeken gedaan.

Fietstocht Kanne (51 km)

Daarna word je begeleid langs de vele mergelgebouwen, de verborgen schoonheden en de adembenemende natuur van het dorp Kanne, ook bekend als de Parel van de Jekervallei. Kiezen hoeft niet, je proeft ze alle vier vergezeld van lekkere knabbels om je smaak te neutraliseren.

In die Krijtzee leefden ontelbare dierlijke levensvormen, veelal opgebouwd uit een kalkskelet. Eén van die manieren is op de fiets. Laat je verrassen door ons absoluut, unieke concept en ervaar de schoonheid van deze indrukwekkende groeve waar je even weg bent van het hectische leven van alledag.

  • O ok individueel kun je elke zaterdag en zondag om stipt 13u30 de grotten ontdekken behalve vanaf tot en met
  • Deel deze pagina by.
  • R ondleiding met degustatie van de Riemster streekbieren minimaal 15 personen Riemst kent een aantal streekbieren nl.
  • MergelRijk is een attractie die zich in de mergelgrotten van Valkenburg bevindt.

In het mergelatelier serveren wij koffie met taart! Op een leuke manier komt u er achter dat Valkenburg en haar omgeving veel te bieden hebben.

U wordt geleid door een aantal spelrondes en komt stap per stap dichter bij de verborgen schat. Samen willen we iedereen fan maken van erfgoed en warm maken om monumenten te bezoeken.

De standaard rondleiding kan uitgebreid worden met koffie en Limburgse vlaai in het sfeervolle mergelatelier. Bekijkt u deze pagina voor meer informatie over de Foto Speurtocht Valkenburg. R ondleiding met mergelworkshop minimaal 15 personen Na de rondleiding ga je leuke dingen om te doen in zeeland het mergelatelier, fietsen in de grotten van kanne, zelf mergel bewerken, oplosmiddelhoudende blanke lak voor duurzame houtsoorten!

Agendatips

Achteraf mag je het resultaat van je artistieke vlijt mee naar huis nemen. De kalksteen die we tegenkomen in de Grotten van Kanne is ongeveer 70 miljoen jaar geleden afgezet op de bodem van een ondiepe subtropische zee, de Krijtzee.

Deze rondleiding op het kasteel sluiten wij af met een glas wijn en een amuse. Aan een mystieke ondergrondse schuilkapel uit de Franse revolutie en een museum waar u kunt zien hoe men vroeger de mergel won.

Het gedeelte groeve achter de feestzaal herbergt het prachtige decor van een oud werkfront waar het lijkt alsof de blokbrekers elk moment hun noeste arbeid kunnen hervatten. R ondleiding met mergelworkshop minimaal 15 personen Na de rondleiding ga je in het mergelatelier, op de site van de FOD Werkgelegenheid, fietsen in de grotten van kanne, want de Ziggo Dome gaat los.

Achteraf mag je het resultaat van je artistieke vlijt mee naar huis nemen. Aan een mystieke ondergrondse schuilkapel uit de Franse revolutie en een museum waar u kunt zien hoe men vroeger de mergel won.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:5

Nieuw nieuws