Hoe warm is de ruimte

Geplaatst op: 11.12.2018

De gebruikte url is ongeldig. Nou nee, die temperatuur ca 2,7 K is correct zolang je thermometer zélf maar niet door een nabije ster o. De warmte per volume dichtbij de zon is natuurlijk niet groot omdat er niet veel deeltjes zijn die warm zijn.

Als je geen zin hebt om het met de hand uit te rekenen kun je de getallen invullen op deze online calculator. Het duurt 2 maanden voordat Mercurius om zijn as gedraaid is, wat bij ons dus in een etmaal gebeurd.

Voor die temperatuur bestaat een relatief eenvoudige formule. Ik hoop dat de vraag duidelijk is. Ingelogd blijven Dit wordt niet aanbevolen voor openbare computers.

Maar in het grootste ons bekende deel van de ruimte id de temperatuur net iets hoger dan het absolute nulpunt ,15 °C. Volgens mij kan dat prima, de ideale gaswet wijkt af van de werkelijk gemeten waarden als gevolg van het volume van de moleculen en evt krachten daartussen.

Of meer van, hoe koud is het in de ruimte. Nee,het is een misvatting te stellen Aan de zonzijde is de planeet 'C, de donkere kant is 'C. Temperatuur is zo ongeveer de gemiddelde kinetische energie van moleculen, hoe warm is de ruimte. Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Maar je ziet aan mijn voorbeelden dat er nog meer factoren een rol spelen. Het hele concept temperatuur is niet echt van toepassing.

Weet jij het antwoord?

Waar geen moleculen zijn wordt dus niks "gevoeld". Temperatuur is zo ongeveer de gemiddelde kinetische energie van moleculen. Hoeveel straling absorbeert het, hoeveel straling geeft het af en hoeveel warmte genereert het.

Die zones zoeken is belangrijk voor het zoeken naar eventueel leven of andere aardplaneten in andere Zonnestelsels. Maak een account aan!

Als het niet bestaat is het ook niet essentieel. De url is niet geldig, hoe warm is de ruimte, dit domein wordt niet ondersteund als videoplatform. Dat is een ernstige misvatting Sparks opmerking: Als je geen zin hebt om het met de hand uit te rekenen kun je de getallen invullen op deze online calculator. Maar in het grootste ons bekende deel van de ruimte id de temperatuur net iets hoger dan het absolute nulpunt ,15 C.

Maar als je daar de algemene gaswet op loslaat vind je nog steeds 6.

Kennen andere planeten platentektoniek?

Temperatuur van "outer space" wordt algemeen geciteerd als in de orde van grootte van 2,7 K. Een atmosfeer zorgt er voor dat de warmte wordt verdeeld over de planeet en deels wordt teruggekaatst. Community Forum Software by IP.

Temperatuur op de planeten: Er is op km van de zon een plek met lucht waar regelmatig thermometers gebruikt worden, hoe warm is de ruimte, meestal in de schaduw maar ook wel in het directe zonlicht?

Wat is de temperatuur van het vacuum in een isoleerkan? Een atmosfeer zorgt er ook voor dat warmte wordt vastgehouden? There is no theory of protecting content other than keeping secrets Steve Jobs.

Uiteraard wordt die thermometer dan nog steeds aangestraald door de blackbody emissie van mercurius zelf, dus feitelijk zou je er nog een spiegel tussen moeten plaatsen. Omdat hoe warm is de ruimte ruimte geen atmosfeer heeft is het daar dus altijd koud.

Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen. Temperatuur op de planeten: Temperatuur is zo ongeveer de gemiddelde kinetische energie van moleculen.

Een object dichtbij de zon word opgewarmd dmv de straling van de zon, en is dus erg heet. Geplaatst op 21 september - Venus is hier het beste voorbeeld Geplaatst op 09 september - Hoe verder weg van de zon, hoe kouder. De gebruikte url is ongeldig. Heel simpel: n keer tikken op de foto.

Ruimteweetje: Hoe warm is de zon?

Please re-enable javascript to access full functionality. Blackvibes 22 april Een url moet beginnen met https: De warmte per volume dichtbij de zon is natuurlijk niet groot omdat er niet veel deeltjes zijn die warm zijn.

Hoeveel straling absorbeert het, hoeveel straling geeft het af en hoeveel warmte genereert het. Dat is een ernstige misvatting Sparks opmerking: Maar koud zal het wel zijn, ook dichtbij de zon.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:4

Nieuw nieuws