Pijn na vullen gaatje

Geplaatst op: 04.02.2019

Vaak is dit op te lossen met een goede kunststof witte vulling. Hier ligt geen beschermende laag glazuur op en het is dus gevoeliger voor temperatuursinvloeden.

Bij het vullen van het gaatje worden de uitlopers van het weefsel geïrriteerd. De belangrijkste oorzaak is dat een vijltje net door de wortelpunt heen is geweest.

Er lopen zenuwen en bloedvaten. De napijn na het leggen van een witte vulling is overigens vaak heviger dan na een amalgaamvulling.

Wij zullen een composietvulling leggen, met als voordeel dat dit vulmateriaal plakt aan de kies en alle knobbels bij elkaar houdt. Bij een sterk met bacteriën geïnfecteerd kanaal echter, kan het gebeuren dat er tijdens de reiniging bacteriën door de wortelpunt heen geperst worden. Bij een te hoge vulling zal u veel meer last hebben van pijn.

Door gedurende een langere tijd hard te poetsen, met als voordeel dat dit vulmateriaal plakt aan de kies en alle knobbels bij elkaar houdt. In de meeste gevallen is de kiespijn of gevoeligheid na enkele weken helemaal verdwenen, pijn na vullen gaatje. Het geeft een spanning in de kies die kan zorgen voor irritatie aan de tandzenuw. Het is daarom van belang om zeker te zijn dat de vulling niet iets te hoog is gelegd. Wij zullen een composietvulling leggen, kan het gebeuren dat gaandeweg pijn na vullen gaatje tandvlees iets terugtrekt.

Over het algemeen heb ik meer last van het plaatsen en uitwerken van de verdoving dan van het vullen zelf.

Toch kan het ook gebeuren dat u juist na het vullen van een gaatje kiespijn krijgt.
  • Pijn aan het tandvlees Na het vullen van een kies is het goed mogelijk dat u last hebt van pijn aan het tandvlees.
  • Er ontstaat een hele kleine vloeistofstroom in de kies, die de zenuw vertaalt als pijn.

Verschillende vullingen

Gaatjes carriës voorkomen Carriës, ook wel “gaatjes” of “tandbederf” genoemd, is een proces waarbij het tandglazuur oplost. Je hebt dan grote kans op een gaatje en als je wacht tot de pijn weg is heb je kans dat je tandzenuw dood is. Dit wordt gedaan met een soort schrapertjes, die dus ook onder het door de plak en tandsteen ontstoken tandvlees komen. Heeft de tandarts bij de controle een gaatje ontdekt?

Als u er niets aan laat doen dan kan de zenuw het begeven en is een wortelkanaalbehandeling noodzakelijk. Dat kan soms wel een paar weken duren voordat die gevoeligheid weg is.

Het kan zijn dat de lijmlaag onder het kauwvlak niet goed is. De pijn gefeliciteerd met je man verjaardag wel vol te houden. Twee keer per dag grondig en rond de twee minuten pijn na vullen gaatje poetsen.

Het kan echter ook ontstaan in een gave kies of naast een kunststof vulling, dit is alleen veel zeldzamer. Het is daarom van belang om zeker te zijn dat de vulling niet iets te hoog is gelegd.

Tandartsen adviseren n tot twee uur na het vullen van de tand of kies niets te eten of te drinken, pijn na vullen gaatje, omdat de vulling hard moet worden.

Een dag of drie zeker, soms wel een paar weken als de vulling op een plek zit dicht in de buurt van de zenuw die door de kies loopt. Tips en wat te doen bij kiespijn. Door contact met ons op te nemen, kunt u vaak dezelfde dag nog bij ons terecht om de vulling iets te laten verlagen.

Angst voor de tandarts komt zeer veel voor. Bij het vullen van het gaatje worden de uitlopers van het weefsel gerriteerd. Het blijkt dat bij een witte vulling over het algemeen meer napijn wordt ervaren dan bij een grijze vulling.

De pijn is wel vol te houden. Pijn na vullen gaatje informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies.

Hoe ontstaan gaatjes?

Wanneer de pijn alleen bij warm drinken of eten komt opzetten , niet snel meer wegtrekt en overgaat in een meer constante en zeurende pijn, dan is het zeker dat de zenuw niet meer herstelt. Wij zullen een composietvulling leggen, met als voordeel dat dit vulmateriaal plakt aan de kies en alle knobbels bij elkaar houdt.

Als de tandarts het verwacht zal er een recept voor pijnstillers uitgeschreven worden. Eet niet te veel snoep met veel suiker. Daarom is het goed om dit even te controleren zodra de eventuele verdoving is uitgewerkt.

Het komt zelfs regelmatig voor. Meestal heb je ook maar een klein gaatje in je glazuur, maar is er wel veel tandbeen aangetast. Voor kleine gaatjes gebruikt de tandarts een witte kunststof als vulling. Een url mag maar 1x worden gebruikt. Reacties De reactie moet uit minimaal 10 karakters bestaan.

Het geeft een spanning in de kies die kan zorgen voor irritatie aan de tandzenuw, pijn na vullen gaatje. Gewoon aan de pijn na vullen gaatje vragen. Pijn aan het tandvlees Na het vullen van een kies is het goed mogelijk dat u last hebt van pijn aan het tandvlees.

Kiespijn na vullen

Doordat wij een elektronische lengtemeter gebruiken is de kans hierop minimaal. Hierdoor krijg je gaatjes. Pijn aan tanden en kiezen kunnen we onderverdelen in een aantal groepen.

Dit leidt tot het ontstaan van spanning in de kies, wat een extra irritatie van de tandzenuw geeft. Tips en wat te doen bij kiespijn. Eet niet te veel snoep met veel suiker.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:8

Nieuw nieuws