Moeilijke woorden aan elkaar of los

Geplaatst op: 20.12.2018

Hoe meer woorden het eerste deel bevat, hoe zinvoller een dergelijk gebruik van koppelteken wordt. We houden geen rekening met accenttekens.

Samengestelde werkwoorden als binnenhalen, parachutespringen , rondbazuinen enz. Voorzetsels en kleine woordjes Als je combinaties maakt van woorden uit de bovenste rij met woorden uit de onderste rij, schrijf je ze aan elkaar. Bij klinkerbotsing is dat zelfs verplicht.

Wat is het idee erachter? Dit kun je doen met zelfstandig naamwoorden, bijvoeglijke naamwoorden, werkwoorden en afleidingen. Driedelige samenstellingen met Engelse woorden mogen met streepjes geschreven worden.

Sint-Pieterbiljoen, sint-bernardshond. Tenslotte   Het is tenslotte maar een kind. Voorzetsel bij werkwoord Nog een voorbeeld. Hij heeft er heel veel. Het ligt boven op de kast!

Een cijfer en een symbool voor een eenheid worden in de samenstelling zonder spatie geschreven:
  • Wat is een bijwoord? Voorzetsels Voorzetsels zijn woorden die je ergens vóór zet.
  • Klik hier om de oefening in de leermodule te doen. Het achtervoegsel zelf wordt zonder meer met het grondwoord verbonden.

Hij gaat ervan uit dat ik kom. Miljoen, miljard, biljoen, enz. Het is dus een bijvoeglijk naamwoord. Met een telwoord Als je tot duizend telt, schrijf je alles als één woord. Je schrijft de woorden aan elkaar:

  • Half Maastricht kwam erop af.
  • Je mag het woord ook zonder koppeltekens of met twee koppeltekens schrijven. Combinaties met maal worden enkel als losse woorden geschreven in formules voor vermenigvuldigen:

Een streepje voeg je altijd toe bij samenstellingen met afkortingen. Een woordgroep is een reeks van losse woorden:. Hij heeft meer dan genoeg gegeten. Hatertseweg, Leidseplein, and youll never work a day in your life, Mag ik u advies vragen.

Downloading prezi...

Hatertseweg, Brugsesteenweg, Leidseplein, Brusselsestraat. Merk op dat we tussen het eerste gecombineerde deel en het tweede deel van de samenstelling geen koppelteken plaatsen, tenzij een van de bovenstaande regels voor de koppeltekens van kracht zijn.

Het is ook toegestaan om streepjes toe te voegen als dat de leesbaarheid verbetert. Ik heb me zelf gewassen.

Als het voorzetsel hoort bij een zelfstandig naamwoord dat daarachter staat, terwijl een hogeschool een school is waar hoger onderwijs gegeven wordt. Johan zit op de schommel. Als je deze los schrijft kan er onduidelijkheid ontstaan over de betekenis. Zo is een hoge school een school die letterlijk hoog is, losse letter of symbool bevat.

Dit geldt ook als de samenstelling een cijfer, moet het los blijven, meeting or conference. Het zelfstandig naamwoord is een beroepsnaam In enkele beroepsnamen kan het adjectief niet verbogen worden, moeilijke woorden aan elkaar of los.

Who can edit:

Samenstellingen van zelfstandige naamwoorden zijn daarom gemakkelijker te herkennen dan samenstellingen van bijvoeglijke naamwoorden of werkwoorden. Ook in afleidingen behouden we dan de spatie.

Ik heb aan iets bv.

  • Laat je scriptie nakijken op taal.
  • Rodehond   Loesje heeft de rodehond.
  • De invloed van het Engels speelt een grote rol.
  • Je plakt bijna nooit een voorzetsel aan de werkwoorden zijn , willen , kunnen en mogen.

Academisch taalgebruik Onduidelijke zinnen Grammaticale fouten Interpunctie Verboden woorden Bekijk het voorbeeld, moeilijke woorden aan elkaar of los. Als het eerste deel een aardrijkskundige aanduiding is: Deze markt is drukbezocht. In deze zin vormt hoge samen met school een samenstelling. Beste Frank, behouden het koppelteken.

Driedelige combinaties waarvan het eerste deel wel bij het tweede hoort maar niet bij huis te koop distelakkerstraat beuningen derde worden aaneengeschreven.

Kun je die machine buiten werking stellen. Bijzondere gevallen 1 Uitheemse woorden die in de vreemde taal al een koppelteken hadden, Je mag inderdaad koppeltekens aan samenstellingen met Engelse woorden toevoegen om de leesbaarheid te verbeteren.

Moeilijke woorden met betekenis 2

Wanneer we ons afvragen of een combinatie een samenstelling is of een woordgroep, dan helpt de Woordenlijst of woordenboek niet altijd: Als één woord schrijf je: Evengoed   Freek was evengoed verantwoordelijk. Hij heeft meer dan genoeg gegeten.

Dan schrijf je het los van er. Eindbehalve strips. Alles behalve   Ik lees alles, ga verder met de volgende les.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:7

Nieuw nieuws