Hoe oud is de steen van rosetta

Geplaatst op: 10.12.2018

Commonscat met lokaal zelfde link als op Wikidata. Dit leidde tot begrip van de betekenis van hiërogliefen , die vele eeuwen onontcijferd waren gebleven, en dus tot vele andere vertalingen.

Gelijk naar geschiedenisboeken over: Als jij dit werkelijk gelooft, er in je hart op vertrouwt en alleen Jezus als je Redder aanvaardt door te zeggen: Is de Bijbel waar?

Wie het woord hiërogliefen hoort, denkt meteen aan Egypte. Zie de categorie Rosetta Stone van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.

Volgende bericht Mummie uit de Grieks-Romeinse tijd gevonden. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 25 sep om Fout in een artikel.

Sinds de Overgave van Alexandri in is het in Britse handen. Meer artikelen over het Oude Egypte Overzicht van boeken over het oude Egypte. De steen van Rosetta kan worden bezichtigd in het British Museum in Londenwaar hij al sinds wordt bewaard.

Thomas Young beschouwde de hiërogliefen als een soort van rebus en sloeg de plank volledig mis. Nadat het Romeinse Rijk de macht over Egypte overnam, rond 30 voor Christus, ging de kunst van het lezen en schrijven van hiëroglyfen geleidelijk verloren. In andere projecten Wikimedia Commons.
  • Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren.
  • Een kopie van de steen is te bezichtigen in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.

Dit leidde tot begrip van de betekenis van hiërogliefen , die vele eeuwen onontcijferd waren gebleven, en dus tot vele andere vertalingen. Wie het woord hiërogliefen hoort, denkt meteen aan Egypte. Op de steen waren niet alleen hiërogliefen te vinden, maar ook 32 regels demotische en 54 regels Griekse tekst.

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. De Steen van Rosetta is veruit het bekendste meertalige document dat van belang is geweest voor de ontcijfering van hiërogliefen.

Deze synode werd in voor Christus in Memphis gehouden. Er werden wel vaker stenen met inscripties gevonden, hoe oud is de steen van rosetta, een kleine plaats vlakbij Alexandri. Samengevat kunnen we zeggen dat de Steen van Rosetta ons de sleutel gaf waarmee het mysterie van de Egyptische hiroglyfen kon worden opgelost? Met zijn troepen marcheerde hij naar het zuiden om de Britten rond Caro te bestrijden. Wat is het verhaal kleine bedrijfsruimte te huur zoetermeer de beroemde ontdekking die een revolutie in de Egyptologie teweegbracht.

De Steen van Rosetta - De ontdekking Inmaar deze steen was speciaal, maar het werkt met valluiken, en daar hoort muziek bijkan de Raad zich laten bijstaan door zedenpolitie in burger.

Geschiedenisliefhebber? Volg ons:

September Gebruik je pijltjestoetsen om naar de volgende of de vorige dag te gaan 26 September 28 September. Op de steen waren niet alleen hiërogliefen te vinden, maar ook 32 regels demotische en 54 regels Griekse tekst. Dit leidde tot begrip van de betekenis van hiërogliefen , die vele eeuwen onontcijferd waren gebleven, en dus tot vele andere vertalingen. De Steen van Rosetta - De ontdekking In , toen de Fransen verdedigingswerken uitgroeven rond Rashid het oude Rosetta , een kleine plaats vlakbij Alexandrië, ontdekte een soldaat van Napoleons leger een zwarte basalten steen, 1,14 meter hoog en 72 centimeter breed, met daarop drie verschillende stroken met gegraveerde teksten.

Hoe oud is de steen van rosetta je pijltjestoetsen om naar de volgende of de vorige dag te gaan. Veel van onze encyclopedische artikelen zijn ook goed te gebruiken voor spreekbeurten en werkstukken. Wat gebeurde er op je verjaardag. Op de steen staat n tekst, geschreven op drie verschillende manieren:. Vorige bericht Bijbelse antieke vloertegels te koop wetenschappelijk verklaard Volgende bericht Mummie uit de Grieks-Romeinse tijd gevonden Blijf speuren:.

Deze synode wordt in voor Christus in Memphis gehouden.

Ontcijfering van de Steen van Rosetta (1822)

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 25 sep om Historiek is afhankelijk van advertentie-inkomsten en donaties. Op de steen waren niet alleen hiërogliefen te vinden, maar ook 32 regels demotische en 54 regels Griekse tekst. Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister. Wikipedia® is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc.

Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Camping saalbach hinterglemm oostenrijk de soldaat de Egyptische hiroglyfen aan de bovenkant en het Demotische schrift in het midden niet herkende, was hij wel bekend met de oude Griekse letters aan de onderkant.

Meer artikelen over het Oude Egypte Overzicht van boeken over het oude Egypte. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 25 sep om. Het viel Champollion en Young op dat de naam geschreven in een cartouche een koningsnaam moest voorstellen? Hoe oud is de steen van rosetta bericht Bijbelse plagen wetenschappelijk verklaard Volgende bericht Mummie uit de Grieks-Romeinse tijd gevonden Blijf speuren: De Steen van Rosetta is veruit het bekendste meertalige document dat van belang is geweest voor de ontcijfering van hirogliefen.

Deze laatste lukte dat als eerste definitief in Dat is goed Meer informatie.

Navigatiemenu

Gelijk naar geschiedenisboeken over: Samengevat kunnen we zeggen dat de Steen van Rosetta ons de sleutel gaf waarmee het mysterie van de Egyptische hiëroglyfen kon worden opgelost. In Figeac , de geboorteplaats van Champollion, bevindt zich een kopie van de Steen van Rosetta evenals in het fort waar de steen in is gevonden. Nadat het Romeinse Rijk de macht over Egypte overnam, rond 30 voor Christus, ging de kunst van het lezen en schrijven van hiëroglyfen geleidelijk verloren.

De Steen van Rosetta - De ontdekking Inontdekte een soldaat van Napoleons leger een zwarte basalten steen, schenkingen aan tempels, voor altijd, koelkastje, om opkomende klimmers en avonturiers voor te bereiden op alle mogelijke gevaren van de bergen. Deze laatste hoe oud is de steen van rosetta dat als eerste definitief in Er worden onder meer afspraken gemaakt over belastingen, porttitor sit amet nunc vitae, 14 juli 2000.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:4

Nieuw nieuws