Zeurend gevoel onderbuik einde zwangerschap

Geplaatst op: 13.03.2019

Ook dit is niet schadelijk voor de baby, maar je schrikt er vaak wel erg van. Uiteindelijk besloot de gynaecoloog een diagnostische laparoscopie te doen met vermoeden van endometriose.

Hierdoor ontstaan problemen met de darmwerking en de stoelgang, evenals pijn in de onderbuik. Ik heb pijn in mijn heupen en soms straalt het uit naar buiten. In ieder geval bedankt voor het meedenken! Al met al kan pijn bij het plassen of na het urineren allerlei oorzaken hebben… Helaas kan enkel een arts je hieromtrent uitsluitsel geven. Je moet dus wel wat urine opvangen in een potje en voor ons meenemen.

Het zou me niets verbazen als er bijvoorbeeld sprake is van endometriose.

Ze moet een echo laten maken. En aambeien kunnen op hun beurt weer het ontlastingspatroon negatief benvloeden, maar nu zit ik met lage rugpijn aan de rechterkant??. Na een paar uur is de stekende pijn in zeurend gevoel onderbuik einde zwangerschap onderbuik verdwenen, waardoor de verstoppingsklachten erger worden. Die onderbuikpijn komt ook een beetje overeen met menstruatiepijn maar dan in hevigere mate en bovendien zit de pijn in hetzelfde gebied als bij het menstrueren en verergert de onderbuikpijn tijdens de menstruatie.

De arts zal ontstekingsremmende medicijnen voorschrijven en eventueel medicijnen die het afweersysteem van het lichaam onderdrukken.

Daarnaast als ik last heb is het een constante pijn, met vaak ook acute steken erbij, deze acute steken stralen uit naar het midden van mijn buik en rechtsonder. Hallo allemaal, ik zit even ergens mee en ik hoop dat iemand hier een antwoord op heeft.
  • Sterk blaasprikkelende dranken koffie, koolzuurhoudende dranken, zure fruitsappen moet je niet te veel drinken en alcohol in de zwangerschap is niet verstandig. Dit kun je iets tegengaan door je hoofdeinde van je bed iets omhoog te zetten, zodat je minder plat ligt.
  • De baarmoedermond is in de zwangerschap extra doorbloed waardoor je makkelijk wat licht bloedverlies kan hebben na het vrijen, na een lastige stoelgang of zwaar tillen. Het is niet bekend waardoor de ziekte van Crohn veroorzaakt wordt, waarschijnlijk spelen hierbij een groot aantal lichamelijke factoren waaronder erfelijke en psychische factoren waaronder stress een rol.

Soort & locatie pijn onderbuik

Aambeien Vooral de laatste weken ontstaat er steeds meer druk op de baarmoeder. Sjan , Hoi joke ik had dit ook jarenlang! Bij de ziekte van Crohn ontstaat buikpijn, diarree meestal zonder bloed en gewichtsverlies. In de zwangerschap heb je een iets vergrote kans op een blaasontsteking. Maar al snel na de operatie waarbij ze dus grote stukken endometriose weg hebben gehaald, bleven mijn klachten aanhouden.

Ik heb de volgende klachten vanaf februari: Ontstekingen aan de darm zoals de ziekte van Crhn: Als ik tegen druk geef wordt de pijn verlicht. Meestal staat het daar wel duidelijk in. Nog een week goed ziek geweest maar daarna was ik klachtvrij. Zo herken je het!

Mogelijke oorzaken van pijn in de onderbuik…

Tijdens de zwangerschap kan je last krijgen van spataderen. Vooral bij kinderen ligt uitdroging anders op de loer. Dit kan weer veranderingen in je bekkenbodem teweeg brengen. Inmiddels loop ik al sinds begin juni bij de bekkenbodemfysiotherapeute en ook zij kan niks doen wat mijn klachten verlicht, bovendien heeft ze mijn activiteit van bekkenspieren gemeten en deze bleek goed te zijn waarop ze me dus ook terugstuurde naar gynaecoloog.

Het voelt als menstruatie-achtige pijn vanaf haar navel naar rechtsonder in haar buik. Dinsdag weer zelfde liedje via hap naar EHBO. Buikpijn komt vaak voor tijdens de zwangerschap. Belangrijk bij harde buiken is dat ze niet met tekenen dat de bevalling begint regelmaat van bijvoorbeeld minuten terugkomen en niet echt pijnlijk zijn. Vanaf haar navel trekt het naar rechtsonder in haar buik.

Vandaar dat wij bij de intake ook vragen naar depressie. Ik ben 18 jaar en vorige maand is er bij mij een cyste gevonden van 2 centimeter, ik slikte al een half jaar de pil door alleen die pil was niet sterk genoeg voor mij en had ook last van doorbraakbloedingen, dus de dokter zei stoppen met de pil totdat die cyste weg is… Nou helemaal prima, ik kreeg een Primolut N-kuur norethisteron, soort progestageenhormoon voorgeschreven wat echt vreselijk was ik voelde me echt raar.

Het lijkt dat ik links ook af en toe dezelfde klacht begin te voelen.

Daarom is het zo belangrijk dat je al in de zwangerschap leert om je bekkenbodemspieren goed te gebruiken. Hallo, drie keer urineonderzoek en twee keer bloedonderzoek. Ik ben een beetje onrustig omdat mijn pijn zolang blijft aanhouden. Volop tips, adviezen en weetjes, zeurend gevoel onderbuik einde zwangerschap.

Daar deden ze onderzoek om te kijken of al de endometriose daadwerkelijk weg was en wat bleek… Ik had diep infiltrerende endometriose dus diep in het bekken en zo ver waren ze tijdens de kijkoperatie niet gaan kijken. Is er ook al eens bloed afgenomen. Twee keer echo, 206; Ndl.

Eerste trimester: week 1 t/m 13

De effecten hieran blijken vooralsnog erg goed. Ik ben al naar de gynaecoloog geweest voor een echo en inwendige echo, maar daar was niets te zien op mijn eierstokken of in mijn baarmoeder. Dan zou ik uitkijken voor een buitenbaarmoederlijke zwangerschap..

Hoewel er in verreweg de meeste gevallen niets ernstigs aan de hand is, de andere dag iets erger en meestal is de pijn niet meer te houden? De ene dag is de pijn niet erg, het bevat een aantal mooie Thaise voorwerpen. Dit had ik de vorige menstruatie ook.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:1

Nieuw nieuws