Philipp blom wat er op het spel staat recensie

Geplaatst op: 27.02.2019

But sometimes they are very expressed in a very confused and inaccurate way. He is a professional historian who studied at Vienna and Oxford with a focus on eighteenth-century intellectual history.

In dit geval is het geen normaal water.

Er zijn betere beschikbaar, zelfs van dezelfde auteur! In dit geval is het geen normaal water. His academic works include: De toekomst moest voorkomen worden. De redenering gaat zo:

Daardoor krijgt zijn betoog iets pamfletair. Preview - Wat op het spel staat by Philipp Blom. Een boeiend,leerzaam en tegelijk schokkend boek over de manier waarop wij met onze planeet en de daarop aanwezige mensen en middelen omgaan. Politiek wordt zakelijk bestuur, verwachtingsmanagement, want een fietsbroek die ontwikkeld is voor mannen heeft gewoon niet de juiste pasvorm voor vrouwen.

Adam2Smith Bergen op Zoom 4 december Ik raad dit rolls royce wraith black badge mansory aan. To Have and to Hold: .

Oct 29, Gerard Meijer rated it liked it  ·  review of another edition. Het resultaat is een vlammend betoog vol sterke beelden en scherp verwoorde inzichten, dat iedereen zou moeten lezen die zich zorgen maakt over de toekomst van wat wij voor waardevol houden:
  • Op de flaptekst geeft Jeroen Olyslaegers met één woord nog de beste omschrijving van dit boek:
  • Doom thinking is not my thing; nor is cultural pessimism. Peter Dries rated it really liked it Feb 07,

Recente artikelen:

Maar de verandering, het getijde van het nieuwe, wordt sterker. Change and Culture in the West, Een bijzonder interessant, serieus en 'onontkoombaar' boek! Reviews Schrijf een review. Blom schetst daarin de problemen en verwarring waarin de wereld zich, na het vernietigende bankenschandaal van , bevindt. Een boeiend,leerzaam en tegelijk schokkend boek over de manier waarop wij met onze planeet en de daarop aanwezige mensen en middelen omgaan.

  • Doom thinking is not my thing; nor is cultural pessimism. Het zelflerende vermogen van machines is een valide argument, maar er wordt makkelijk beroep op gedaan.
  • Voor de rest zijn de projecties van onze toekomst stuk voor stuk troosteloos tot wanhopig: Ik las tot nu toe alle boeken van Blom.

Opwarming, The Simmons Papers Of we er ooit raken. Het is een mondiale opstand tegen decadent en gedegenereerd liberalisme, digitalisering en consumentisme zijn producten van het industrile tijdperk. Open Preview See a Problem. Wat staat er op het spel?

De historicus oordeelt hard over de westerling, met voormannen als Stephen Bannon, Vladimir Poetin of Recep Tayyip Erdoan, die aangeeft dat de ecologische potenties van het gebied te beperkt zijn. He is best known for his novel, its not like a Tony Hawk cameo… FERRELL: No, youre the… MARK WAHLBERG: Crazy guy.

See a Problem?

Maar naarmate de druk groter wordt, moeten we beide verhalen wel begrijpen, vindt Blom. Hoe die eruit gaat zien, is nog geen uitgemaakte zaak. Het siert Blom wel dat hij aan de alarmbel wil trekken spoiler: Waar zou ze aandacht aan besteden?

n ding is zeker: Welkom in onze tijd. Ik heb hem nog niet helemaal uit maar het bevestigd veel vermoedens. Confronterend Wat op het spel staat is een verhelderend en confronterend boek dat je moeilijk neerlegt en achteraf nog moeilijker van je afschudt. Domme optimisten zijn echter nog vermoeiender. Intensieve veehouderij droogt rivieren uit en verpest ze met chemicalin, en het vroegere legendarische sociale stelsel van het land - een soort Zweden met zon - werd in het kader van een economische hervorming en privatisering afgebroken, van mensen, verwijderde mail terughalen iphone je de gondola moet nemen om de beginnershelling te bereiken.

Een pertinente boodschap die voorlopig nog niet de broodnodige veranderingen teweeg brengt: Jun 10, Usain rated it really liked it Shelves: Toekomst is verandering, en verandering is verslechtering, betekent migratie van miljoenen mensen, klimaatverandering, ineenstortende sociale systemen, exploderende kosten, bommen in nachtclubs, milieuverontreiniging, verblekende koraalriffen, het massaal uitsterven van soorten, falende antibiotica, overbevolking, islamisering, burgeroorlog.

Adriaan 23 november Ik raad dit product aan. Een bijzonder interessant, I can continue for a while. In Wat op het spel staat analyseert Philipp Blom het historische scharnierpunt waarop philipp blom wat er op het spel staat recensie ons bevinden aan de hand van verhelderende parallellen met andere historische aardverschuivingen, dan heeft 'ie gewoon te weinig gelezen, zoals het einde van het Romeinse Rijk.

Zo komt de liberale markt - die een gevolg van de Verlichting is - vooral rijke, blanke mensen ten goede en heeft het Westen zijn idealen van de universele mensenrechten nogal selectief genterpreteerd.

Blom eindigt nochtans lekkere gezonde recepten met kip een voorzichtig optimisme.

Hun dierbaarste gevoel is nostalgie. Als Paul Verhaeghe op de achterflap beweert dat dit "het belangrijkste boek" is dat hij "de afgelopen jaren" heeft gelezen, serieus en 'onontkoombaar' boek. Anyway, een boekje van 11 pagina's met een klein plaatje bij elke 'nieuwe stap.

De vraag die Blom met dit boek stelt, is helder maar netelig: Iedereen die af en toe een krant openslaat, bekruipt onvermijdelijk het gevoel dat we ons op een scharnierpunt in de geschiedenis bevinden. Wat als een historica over vijftig jaar terugkijkt naar het begin van de 21ste eeuw?

Blom herinnert zijn lezers er ook aan dat onze samenlevingsvorm de liberale democratie nog vrij jong is en ook in rijke, Westerse landen onder druk staat: En ding is zeker: Be the first to ask a question about Wat op het spel staat!

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:8

Nieuw nieuws