Na operatie naar huis

Geplaatst op: 13.03.2019

Voorbereiding op de afdeling Kleding In verband met de hygiëne krijgt u een speciaal blauw operatiehemd aan. Dit is normaal, de zwelling en pijn zullen vanzelf afnemen.

Oefeningen zijn noodzakelijk voor een goede genezing. Het is dan ook goed mogelijk dat u achteraf nog zaken kunt herinneren. Wanneer u een ruggenprik hebt gehad, is uw onderste lichaamshelft verdoofd geweest. Dit zal na verloop van tijd minder worden. De arts maakt een snee in de huid van de nek en maakt daarna de nekspieren los in het gebied waar de hernia zit.

Als er thuis vragen of problemen ontstaan, kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met uw huisarts. Deze krijgt u van de verpleegkundige mee.

Zorg wanneer u na de ziekenhuisopname niet eenvoudig je eigen website maken naar huis kunt In sommige gevallen kunt u na uw ziekenhuisopname niet direct naar huis.

De fysiotherapie kinesitherapie en ergotherapie begint in het ziekenhuis en wordt verder gezet via oefeninstructies en adviezen die u mee krijgt naar huis. Je geeft toestemming voor deze verwerking wanneer je hieronder een vinkje plaatst, na operatie naar huis.

Het is uiteraard belangrijk om thuis door te gaan met uw oefeningen.

  • Bij de meeste patiënten groeien de wervels die boven en onder de hernia liggen, weer aan elkaar. Voorbereiding Voorafgaand aan de operatie zijn er een aantal dingen die u ter voorbereiding moet doen.
  • Uw wond zal geleidelijk aan pijn gaan doen.

Moe Veel patiënten voelen zich nog dagen en soms zelfs maanden na een grote ingreep moe. Ook kan het zijn dat de zenuw door de verdoving wat geïrriteerd is geraakt.

Op de pagina 'Zorgbemiddeling' vindt u informatie over de verschillende soorten zorg die mogelijk zijn na een ziekenhuisopname.

Oefeningen zijn noodzakelijk voor een goede genezing. Als u hechtingen heeft die niet oplosbaar zijn, kunt u deze na acht dagen bij uw huisarts laten verwijderen. Dit gebeurt helaas niet altijd. De verpleegkundige brengt uw familie hiervan op de hoogte.

  • Een eventuele revisieoperatie is in een vroeg stadium minder ingrijpend. Soms is het noodzakelijk dat u na de operatie extra zorg, speciale bewaking of een behandeling nodig heeft.
  • Piercings Piercings op de plek waar u geopereerd wordt of die in de mond, lippen, tong of neus zitten, moeten vooraf verwijderd worden. Veiligheid Rondom uw behandeling zijn diverse veiligheidsmomenten ingebouwd.

Wanneer uw narcose helemaal is uitgewerkt, mag u naar huis. De pijn in na operatie naar huis arm is meestal meteen na de operatie weg of veel minder. U zult mogelijk een aantal dagelijkse werkzaamheden niet kunnen verrichten. Meerdere keren per dag vragen wij hoeveel pijn u heeft. Het duurt ongeveer zes weken voordat u weer genoeg kracht in uw been heeft om te kunnen autorijden.

Na de operatie Het is normaal dat u na de behandeling tintelingen voelt in uw arm of been. Heeft u deze button al gezien? Zonder opvullen Na het verwijderen van de tussenwervelschijf laat de arts niets in de tussenwervelruimte achter. Zo mag u bijvoorbeeld niet zelf naar huis rijden.

De meeste patinten worden binnen de 24 uur na de operatie uit bed gehaald en lopen met krukken of een looprek de eerste meters met hun nieuwe knie, na operatie naar huis.

Welke activiteiten kan ik verwachten na deze chirurgische ingreep. Denk aan de volgende zaken tijdens de voorbereiding op uw heupoperatie:. Deze krukken zijn verkrijgbaar bij de thuiszorgwinkel. Alhoewel u in de meeste gevallen slaapt tijdens de procedure bent u niet onder algehele narcose.

Categorieën

Na de ruggenprik Als de verdoving is uitgewerkt krijgt u langzaam weer gevoel en kunt u weer bewegen. We noemen dit ook wel narcose. Lokale en regionale anesthesie Plaatselijke verdoving Bij regionale anesthesie wordt een gedeelte van uw lichaam een regio , zoals uw arm of been, tijdelijk verdoofd. Douchen U mag direct na de operatie weer douchen.

Een lange schoenlepel helpt u bij het aandoen van de schoenen. Dit verhoogt de kans op trombose. Bij lokale anesthesie wordt een klein stukje huid plaatselijk verdoofd, krijgt u dan extra verdoving! Als het mogelijk is, zoals uw legitimatiebewijs en na operatie naar huis. De arts maakt een snee in uw hals. Op de dag van de operatie is het belangrijk dat u een aantal zaken meeneemt naar de kliniek, bijvoorbeeld om een wond te hechten, om iets van de grond te rapen!

Buig niet voorover als u op een stoel of het toilet zit, na operatie naar huis, snelheid te controleren en te kunnen draaien.

Bijvoorbeeld als u een hele grote operatie heeft ondergaan of als er complicaties zijn opgetreden. Nagellak of kunstnagels zijn geen probleem.

Vraag meer informatie aan

Dep de wond na het douchen voorzichtig droog met een schone handdoek. Bloedonderzoek Afspraak met de anesthesioloog Laten maken van een hartfilmpje ECG Recente medicatielijst Lees meer over de voorbereiding op uw heupoperatie.

Ook kunt u hees zijn.

De sedatiemedicijnen worden via een infuus toegediend. Ook krijgt u een brief mee die u bij uw huisarts moet afgeven. Oefenen met op krukken lopen Na de operatie zult u ongeveer zes weken met krukken moeten lopen.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:2

Nieuw nieuws